Struik Interiors is al meer dan een halve eeuw actief en is gespecialiseerd in het inrichten van interieurs voor jachten en residentiële projecten. We zijn opgericht in 1964 door Koos Struik en zijn partner Jan Hamerslag, die hun bedrijf begonnen met een gedeelde bromfiets, een paar gereedschapskisten en onbeperkt optimisme. Ze waren specialisten in houten dekken, en hun eerste opdracht kwam uit de scheepsreparatiesector. Ondanks een gebrek aan middelen hebben ze met hard werken en vastberadenheid een succesvol bedrijf opgebouwd.

In het begin werden we ingehuurd om de leefruimtes op veel van de primitieve boorvaartuigen aan te passen. De slaapvertrekken waren groot en eenvoudig, zonder enige privacy voor de bemanning. In 1975 hebben we het bedrijf uitgebreid door een nieuwe loods te bouwen in Strijen, waar het bedrijf tot op de dag van vandaag is gevestigd. We voerden reparaties uit aan grotere motorjachten, en in 1977 ontvingen we de eerste opdracht van een van de toonaangevende Nederlandse werven voor de bouw van het grootste jacht dat destijds in Nederland werd gebouwd.

De rol van Struik Interiors veranderde geleidelijk naarmate we aan meer SuperYachts werkten. In de jaren 1980 breidden we onze activiteiten uit met het ontwerp en de productie van hoogwaardig meubilair en interieuroplossingen voor luxe woningen en commerciële panden.

We waren betrokken bij verschillende projecten, waaronder de bouw van twee zeilboten voor een in Luxemburg gevestigd bedrijf, het ontwerp van een koets voor de Nederlandse koninklijke familie en de ontwikkeling van vliegtuiginterieurs voor Fokker.

Naarmate de jaren verstreken, hebben we bijgedragen aan veel bekroonde jachtinterieurprojecten, met een reputatie voor kwaliteit, vakmanschap en oog voor detail. Struik Interiors bleef een familiebedrijf gedurende zijn geschiedenis, tot aan het einde van 2022 toen het eigendom veranderde en voormalig CEO Marco Struik met pensioen ging.

Marco heeft hard gewerkt om de tradities van het bedrijf te handhaven en tegelijkertijd nieuwe technologieën en innovaties in de branche te omarmen. Een van de uitdagingen waarmee we te maken kregen, was het creëren van onze eigen afdeling voor jachtfineer. We werkten samen met een fineerleverancier, maar toen de leverancier failliet ging, besloot Struik Interiors te investeren in een eigen fineerafdeling. We huurden een specialist in om hun personeel op te leiden in het proces, en het was succesvol, waardoor het bedrijf een uniek product aan hun klanten kon aanbieden.

In het begin van de jaren 2000 hadden we te maken met een tekort aan bekwaam personeel, met name timmerlieden. Om aan de verwachte capaciteitsbehoeften te voldoen, keken we of er bedrijven in Nederland of daarbuiten waren die ze konden overnemen, wat resulteerde in de oprichting van hun Engelse dochteronderneming Struik & Hamerslag UK Ltd, die eind 2021 werd gesloten om plaats te maken voor een herpositionering van het bedrijf.

De terreuraanslagen van 11 september hadden ook invloed op de jachtbouwsector. Opdrachten voor passagiersschepen werden geannuleerd, wat leidde tot verhoogde concurrentie voor veerbootbouwers. Bestellingen werden geannuleerd en grote jachtbouwprojecten werden opgeschort. Tegelijkertijd werd de concurrentie van andere landen zoals Italië, Frankrijk en Duitsland steeds heviger. Ondanks deze uitdagingen bleef Struik Interiors innoveren en groeien.

Vandaag de dag is Struik Interiors een van de toonaangevende bedrijven in de jacht- en interieurinrichtingsbranche, met een focus op luxe jachten en residentiële projecten. We hebben een team van vakmensen die op maat gemaakte interieurs creëren die voldoen aan de exacte eisen van hun klanten. Onze reputatie voor uitmuntendheid en werk heeft talloze prijzen gewonnen.

In de afgelopen jaren hebben we ons uitgebreid naar nieuwe markten, waaronder het Midden-Oosten, Azië en de Verenigde Staten. Ook hebben we nieuwe technologieën zoals 3D-printen en virtual reality omarmd om het ontwerp- en productieproces te verbeteren. Struik Interiors is een uitstekend voorbeeld van een succesvol bedrijf dat zich heeft aangepast aan veranderende tijden, terwijl het trouw blijft aan zijn kernwaarden van kwaliteit, vakmanschap en klantenservice.